Vitaal Ouder worden

Vitaal Ouder worden

Bukken, tillen, zitten lopen. Het zijn dagelijkse activiteiten waar niemand bij stil staat. Tot je ouder wordt en het allemaal wat minder gemakkelijk gaat. Je bent dan snel geneigd om minder te gaan bewegen, hoe groter  de kans op klachten.

Iedereen wil graag zo  fit en zelfstandig mogelijk oud worden. Nu heeft niemand dat helemaal in eigen hand, maar toch kunt u er zelf veel aan doen. Door voldoende en verantwoord te bewegen bijvoorbeeld. En te voorkomen dat u valt. Maar hoe doe je dat?

De oefentherapeut mensendieck is deskundig op het gebied van houding en bewegen. Wij zijn gespecialiseerd is het begeleiden van senioren en heeft specifiek behandelprogramma’s die zijn afgestemd op de wensen en mogelijkheden van senioren.

Oefeningen op maat

Blijven bewegen is dus het motto. Wij bieden u daarbij ondersteuning. De oefeningen en bewegingsadviezen die wij geven, zijn afgestemd op uw mogelijkheden en worden geïntegreerd in uw dagelijkse activiteiten. Door de adviezen toe te passen, leert u voldoende en gezond te bewegen. Thuis en buiten de deur. Oefentherapie is gericht op het behouden en verbeteren van:

  • mobiliteit 
  • spierkracht  
  • conditie 
  • evenwichtsgevoel 
  • dagelijkse houdingen en bewegingen

Behandeling

Gestart wordt met het in kaart brengen van de oorzaken van uw klacht en hoe u hiermee omgaat. Samen met mij stelt u vervolgens haalbare doelen op. Uitgangspunt hierbij is dat u uw zelfstandigheid behoudt en de regie over uw eigen leven zo lang mogelijk zelf kunt blijven voeren. Tijdens de behandeling ben ik als het ware uw coach. Samen met mij gaat u met uw eigen doelen aan de slag. Deze doelen richten zich op het verbeteren van die vaardigheden die voor u belangrijk zijn.Aanmelden

U kunt zich (zonder verwijzing van een arts) aanmelden bij :

Francis Lohues, oefentherapeut. 
M.C.C. de Marke, Statenweg 107,
7824 CW Emmen 
M: 06 22 49 33 50
T : 0591-627 107 
E : f.lohues@oefentherapieemmen.nl 
Vergoeding

Behandeling door een oefentherapeut Mensendieck wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering.
Bij uw zorgverzekering kunt u navragen of vergoeding binnen
uw zorgverzekering valt.


.